KIDS IN TECH

Un club de tehnologie gratuit in toate scolile si liceele de stat din Romania

Pentru activitati Hour of Code – puteti folosi oricare din resursele de mai jos.

 • Tutoriale video pentru cei ce vor să înveţe Scratch realizate de Mihai Agape. Având o durată între 2 şi 4 minute, aceste tutoriale sunt recomandate pentru învăţarea elementelor de bază.
 • Resurse pentru Cercurile de algoritmica si informatica, clasele 5-12, de Isabela Coman, Catalin & Cristian Francu. Resurse excelente pentru elevii care vor să fie stimulaţi continuu, precum şi grupuri de discuţii pe clase (V-XII).
 • Infobits oferă resurse educaţionale, cărţi şi articole gratuite în materie de programare, precum şi informaţii legate de concursuri şcolare.
 • Everyday JavaScript curs de introducere în JavaScript.

Code Avengers

ACTIVITATI KIDS IN TECH

Lectii HTML

Bazele Html

HTML - Imagine

HTML - Culoare

HTML - DIV și SPAN

Lectii Scratch

Un club de tehnologie gratuit in toate scolile si liceele de stat din Romania

Clipitul

Dans

Pisica si Laserul

Lectii App Inventor

Un club de tehnologie gratuit in toate scolile si liceele de stat din Romania

AppInventor - Deseneaza

AppInventor - PaintPot extindere

Lectii Python

Un club de tehnologie gratuit in toate scolile si liceele de stat din Romania

Grafica Python (Desenat - partea 1)

Grafica Python (Desenat - partea 2)

Grafica Python (Raspunde-mi la intrebare)

Activitati in limba engleza

Un club de tehnologie gratuit in toate scolile si liceele de stat din Romania

 • Cursuri de programare pentru elevii de toate vârstele

  • Javascript Cheat Sheet oferă informații de bază, funcții, principii și metode. Asigură o imagine de ansamblu asupra programării atât pentru cei mai experimentați, cât și pentru începători.
  • Python coding / education resource cursuri gratuite ce se adresează celor cu vârstele cuprinse între 11 și 14 ani. Lecțiile au fost dezvoltate de către Consiliul Britanic pentru Curriculum, Examinations & Assesment (CCEA), alături de Qeen’s University of Belfast, un centru de top în securitatea cibernetică. A fost testat cu mediul de afaceri și industriile locale, pentru a se asigura că îndeplinește toate nevoile. Materialele sunt disponibile PDF, pentru modulele introductive, iar apoi on-line prin serviciul Moodle. Dacă utilizați aceste materiale, vă rugăm, rețineți că drepturile le revin CCEA.
  • The JavaScript Tutorial îi introduce pe începători în JavaScript, un limbaj de programare cunoscut și acceptat de toate tipurile de browser. Cursul vă introduce în conceptele de bază ca funcțiile, cookies, DOM și evenimente în JavaScript, dar și noțiuni mai avansate ca Object Oriented JavaScript, Internal & External JavaScript sau JavaScript Examples.
  • Swift Playgrounds este o aplicație inovativă pentru iPad care face ca învățatul Swift să devină distractiv și interactiv.
  • Design Your First App with Build* te învață să-ți creezi propria aplicație cu unelte prototip, SAP Build – cursul și tool-urile sunt gratuite.
  • Scratch ode to code vă pune la dispoziție tutoriale multilingvistice de Scratch pentru Europe Code Week.
  • Codecademy  te învață să programezi interactiv, în mod gratuit, pe web.
  • Code School te învață tehnologii web prin intermediul propriului browser,  prin lecții video și provocări pentru elevi.
  • Code Avengers te ajută să creezi website-uri, aplicații și jocuri cu HTML, CSS și JavaScript.
  • Code.org Tutorials oferă tutoriale ușoare destinate începătorilor, ce pot fi realizate în maximum o oră.
  • Computer Science Unplugged oferă o colecție de activități gratuite de informatică, ce pot fi făcute în clasă sau acasă prin intermediul jocurilor și puzzle care utilizează carduri, șiruri și creioane.
  • Angry Birds Fun Learning  Învață să programezi într-un mod distractiv! Site-ul oferă activități cu diferite grade de dificultate.
  • Webmaker Web Literacy Map  vă pune la dispoziție o colecție de resurse pentru a preda și a învăța noțiuni digitale și limbajul web, incluzând o secțiune de creație pentru web.
  • W3Schools Online Web Tutorials conține tutoriale și referințe pentru limbajul web.
  • Academy of Code oferă o colecție de tutoriale gratuite pentru HTML, CSS, JavaScript, PHP și MySQL.
  • CodinGame vă învață să redați jocuri video utilizând programarea, învățați peste 20 de limbaje de programare.
  • Silent Teacher vă introduce în bazele programării, pas cu pas, într-un mod distractiv.
  • CodeCombat este un joc online care vă învață programare. Elevii învață programarea cu Python, JavaScript, Lua, CofeeScript, Clojure.
  • CodeSpells conține activități ce se învârt în jurul ideii de a crea vrăji magice pentru a interacționa cu lumea inconjuratoare, pentru a rezolva probleme.
  • CodyRoby conține jocuri do-it-yourself și activități.

  Cursuri de programare pentru începători

  • CS First este un program gratuit online care introduce copiii în programare. Aceasta implică programarea bazată pe blocuri folosind Scratch. Este destinat copiilor de 9-14 ani. Disponibil în engleză, italiană, franceză și germană.
  • Scratch vă arată cum puteți să programați propriile povești interactive, jocuri și animații și să vă împărtășiți creațiile cu ceilalți în comunitatea online. Proiectate în primul rând pentru copii de 8 până la 16 ani, disponibile într-o varietate de limbi, pot fi folosite online sau offline cu Scratch editor pe Mac, Windows sau Linux. Profesorii pot vizita ScratchED, o comunitate online unde educatorii Scratch împart povestiri, fac schimb de resurse, pun întrebări și găsesc oameni.
  • Hopscotch este o aplicație iPad recomandată copiilor cu vârsta de 8 ani și mai mult, cu blocuri simple, intuitive, care pot fi folosite pentru a crea jocuri, animații și aplicații într-un mediu colorat și interactiv. Chiar și programatorii mai tineri pot încerca aplicația Daisy The Dinosaur.
  • ScratchJr  este un limbaj de programare introductiv care permite copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani să își creeze propriile povești și jocuri interactive. ScratchJr a fost inspirat de Scratch, dar a redesenat interfața și limbajul de programare pentru a le face adecvate dezvoltării pentru copiii mai mici. Disponibil în prezent ca aplicație iPad, cu o versiune pentru Android lansată mai târziu în 2014 și o versiune bazată pe web în 2015.
  • CoderDojo  oferă o varietate de informații pentru părinți, copii și voluntari care doresc să își creeze propriul club de programare pentru copii. O parte a site-ului web este, de asemenea, o listă de resurse care pot fi folosite pentru a preda o varietate de limbaje de programare diferitelor grupe de vârstă.
  • RoboMind Academy  introduce elevii în logică, automatizare și tehnologie, prin programarea unui robot virtual. Disponibil ca platformă on-line pentru educatori, care poate fi utilizată cu elevii cu vârsta de 8 ani sau mai mult. Un început bun este Hour Of Code Tutorial.
  • Run Marco! este un joc de aventură pentru copii, care predă bazele programării. Disponibil ca joc de browser și aplicație Android, tradus deja în 13 limbi europene (mai multe disponibile în curând).
  • Pocket Code este o aplicație Android care vă permite să vă creați propriile jocuri, animații, videoclipuri muzicale interactive și alte tipuri de aplicații, direct pe telefon sau pe tabletă. O modalitate ușoară de a începe este tutorialul de programare Skydiving Steve. O altă variantă este să urmezi tutorialul pas-cu-pas al lui Horst’s pentru ați transforma smartphone-ul într-un scanner pentru extratereștri.
  • Kodu le permite copiilor să creeze jocuri printr-un limbaj simplu de programare vizuală. Kodu poate fi folosit pentru a preda creativitatea, rezolvarea de probleme, precum și programarea. Disponibil pentru calculatoarele Windows.
  • CodeMonkey este un joc online distractiv care vă învață cum să programați. În această tehnologie gratuită și joc STEM, elevii învață despre concepte de programare a computerelor cum ar fi funcții și bucle prin programarea unei maimuțe pentru a găsi banane! Scrieți codul. Prindeți bananele. Salvati lumea.
  • CodyRoby: Jocuri și activități.
  • iCode from iTeach este o inițiativă creată de iTeach pentru a oferi școlilor un program structurat pentru a conduce un club de programare ca activitate after school, activitate extra curriculară sau ca program structurat în cadrul zilei școlare.

KIDS IN TECH

Un club de tehnologie gratuit in toate scolile si liceele de stat din Romania

De ce KIT?

Tehnologia si programarea ajuta elevii sa gandeasca in concepte, procese si sa faca legaturile dintre ele; sa deprinda abilitati de lucru in echipa si planificare. De asemenea, completeaza cunostintele pe care elevii le obtin in scoala prin invatarea tip “Learning by Doing”.

Ce beneficii include inscrierea?

Inscrierea unui club Kids in Tech cat si participarea este gratuita! Pe langa materialele de studiu oferite si accesul la informatii, concursuri si training-uri, atat profesorii cat si elevii primesc diplome si adeverinte cate atesta participarea la aceasta activitate extracurriculara!

De ce am nevoie?

Aveti nevoie doar de 1-2 ore libere o data pe saptamana/la doua saptamani si o sala in care va puteti intalni cu elevii si lucra sau discuta pe baza materialelor de studiu. Puteti oferi mentorat celor ce lucreaza acasa si au intampinat dificultati sau puteti lucra odata cu ei la clasa.

Ce este KIT?

Kids in Tech (KIT) este un club de tehnologie gratuit, organizat cu ajutorul unui profesor coordonator in fiecare scoala si liceu de stat din Romania! Daca esti un profesor ce crede in puterea tehnologiei de a schimba viitorul, te invitam sa iti formezi un club in propria scoala/liceu!

*Scolile private nu sunt eligibile – va rugam sa ne contactati daca doriti sa participati in proiect.

Cine poate participa?

Intr-un club Kids in Tech poate participa oricine, de la profesori la elevi de clasele 5 – 12 dintr-o unitate de invatamant de stat. Profesorul coordonator va inscrie clubul pe site (minim 5 elevi) si va fi inscris in baza de date, va primi informatii noi si materiale de studiu.

Cum ma inscriu?

Va puteti inscrie clubul Kids in Tech folosind formularul de mai jos. Ideal ar fi sa completati toata campurile, inclusiv adresele de e-mail ale elevilor (daca au), pentru ca ar facilita comunicarea in cadrul clubului.