Proiectul BLOODHOUND, sau cum putem folosi cunostintele de programare in Greenfoot

By February 12, 2018Educatie

Sursa foto: http://www.bloodhoundssc.com/news-events/picture-week

Faptul ca limbajul Java este printre cele mai apreciate si mai cautate limbaje de programare din lume este un lucru cunoscut de catre toata lumea. Insa cate persoane stiu cum poate fi folosit Java si mai ales, pe ce platforme educative?

Proiectul BLOODHOUND este o initiativa educationala la nivel international care incearca sa inregistreze un record al vitezei la nivel mondial de 1600 km/h prin intermediul unei masini supersonice (SSC). Aceasta va trebui sa parcurga practic 1,6 km. in doar 3,6 secunde, insa este nevoie constanta de date pentru ca masina sa se adapteze mereu mediului.

Prin parteneriatul cu Oracle, proiectul BLOODHOUND are toate sansele sa-si atinga obiectivele, in cel mai scurt timp posibil. In calitate de nou partener Cloud al proiectului, Oracle va furniza tehnologia necesara pentru ca BLOODHOUND sa colecteze, analizeze si sa transmita date din peste 500 de senzori instalati pe BLOODHOUND SSC in salile de clasa din intreaga lume. Astfel, studentii vor avea parte de o privire detaliata a modului in care tehnologia propulseaza cel mai rapid vehicul terestru la 1600 km/h.

Scopul este acela de a inspira tinerii sa urmeze o cariera in domeniul stiintelor exacte (tehnologie, inginerie, matematica etc.) prin prezentarea acestor subiecte in cel mai interesant mod posibil. Proiectul a devenit deja o resursa de varf a STEM (science, technology, engineering, mathematics), cu peste o suta de mii de studenti care sustin activitati legate de BLOODHOUND in fiecare an.

Tehnologia Oracle contribuie la o vizualizare in mod real a performantelor diferitelor componente si tehnologii din masina si astfel, echipa BLOODHOUND poate rezolva orice problema tehnica in timp ce se indreapta spre doborarea recordului de viteza.

Arunca o privire la masina supersonica a proiectului Bloodhound.
Si pentru ca BLOODHOUND are ca scop principal educarea tinerei generatii in domeniul digital si al tehnologiei, Oracle Academy pune la dispozitie pentru mintile curioase resurse de invatare in Greenfoot ale intregului proiect BLOODHOUND.

Multumim de asemena profesorilor si elevilor care au facut posibil proiectul Kids in Tech!